Työyhteisösovittelussa etsitään ratkaisuja työyhteisön ristiriitatilanteisiin. Sovittelun avulla voidaan vähentää henkilöstön ja tiimien kokemaa stressiä ja kuormitusta, kehittää työyhteisöä ja auttaa sen jäseniä selviytymään erilaisista vuorovaikutusta haastavista tilanteista myös sovitteluprosessin jälkeen.

Työyhteisösovittelun ostaminen ulkopuolisena palveluna on kannattavaa erityisesti silloin, kun yhteisön sisäiset neuvottelu- ja sovitteluprosessit ovat jumiutuneet, tai niiden avulla ristiriitatilanteita ei ole saatu ratkottua. Sovittelun avulla voidaan välttää ongelmien eskaloituminen ja löytää uusia tapoja viestiä aktiivisesti, kunnioittavasti ja rakentavasti.

Kun konflikti on käsitelty, on työyhteisö vahvempi ja valmiimpi kehittämään toimintaansa myös muilla osa-alueilla.

Työyhteisösovittelijana toimii KTM, ammatillinen opettaja ja ratkaisukeskeiseksi työyhteisösovittelijaksi pätevöitynyt Eija Westerberg, jolla on pitkä kokemus myös esimerkiksi luottamusmiehen tehtävistä. Eijan vankkaa osaamista on työelämän juridiset kysymykset, erityisalueena esimiesjuridiikka. Eija on sparrannut uransa aikana satoja liiketalouden ammattilaisia ja esimiehiä sekä johtajia erilaisissa kehittymishaasteissa. Eijan vahva juridinen osaaminen takaa kestävän pohjan sovitteluratkaisulle.

Mikäli haluat lisätietoa sovittelusta tai kysyä tarjousta omaan organisaatioosi, niin täytä oheinen lomake puhelimitse tapahtuvan Tutustumisvartin sopimiseksi Eijan kanssa. Voit myös soittaa Eijalle suoraan numeroon 050 529 0094.