Ammatinvalinta on yksi elämän suurimmista päätöksistä, joten sitä ei kannata tehdä liian hätiköidysti. Toisinaan taas elämä antaa mahdollisuuden harkita kokonaan uutta ammattia – tai kannustaa opiskelemaan lisää olemassa olevan ammatin tueksi.

Omaan uraan ja ammattiin liittyvät kysymykset saattavat välillä tarvita ammattitaitoista ja riippumatonta ohjausta lähipiirin antaman sparrauksen lisäksi. Ajoittain taas tilanteet esimerkiksi perheessä voivat olla sellaisia, että opiskeluun ja uravalintoihin liittyvät kysymykset on hyvä poistaa päivällispöytäkeskusteluista kokonaan, ainakin toviksi.

Ohjaustehostimen ura- ja opinto-ohjaus auttaa löytämään uusia näkökulmia sekä työelämään että omaan uraan, ja parhaimmillaan avaa ohjattavalle polkuja juuri omannäköisiin valintoihin. Myös jo olemassa olevia tavoitteita voi välillä olla hyvä kirkastaa yhdessä ulkopuolisen ohjaajan kanssa. Työelämä valtaa ison osan arjestamme, joten onnistuneet ratkaisut ammatin ja uran valinnassa ovat merkittäviä hyvinvoinnin lähteitä myös elämän muilla osa-alueilla.

Jos siis olet oman urasi umpikujassa, koet olevasi ajatumassa sellaiseen tai kaipaat muuten vain vahvistusta omaan urasuunnitelmaasi, kannattaa ottaa yhteyttä ja sopia maksuton puhelimitse tapahtuva Ohjaustehostimen Tutustumisvartti.

Työ- ja uraohjausta Ohjaustehostimessa tekevät KTM, ammatillinen opettaja ja opinto-ohjaaja Raisa Varsta sekä KTM, ammatillinen opettaja ja opinto-ohjaaja Eija Westerberg.